Rețete speciale de apă infuzată care te ajută să elimini risipa
Nu este o veste nouă pentru nimeni: cei mai mulți dintre noi nu se hidratează suficient. Apa infuzată cu fructe, condimente și legume te poate ajuta să-ți crești cantitatea zilnică de lichide, în cazul în care îți este dificil să bei doar apă simplă.
În plus, ea este plină de vitamine și minerale, iar aspectul ei îmbietor o face băutura perfectă pentru vară, înlocuind cu succes sucurile bogate în zahăr și îndulcitori artificiali.
Combinațiile de gusturi de mai jos sunt super fresh, cu arome surprinzătoare, și pot fi obținute din ingrediente pe care deja le ai în frigider și necesită consum imediat, căci în caz contrar s-ar transforma în risipă.
Iată 5 rețete speciale de apă infuzată, ca să eviți risipa toată vara:
1. Afine, mentă și lămâie
Ți-au rămas rătăcite în frigider câteva afine și o jumătate de lămâie? Adaugă câteva fire de mentă și transformă potențiala risipă în cea mai proaspătă băutură!
Taie lămâia felii subțiri, spală afinele și presează menta între palme pentru a-i elibera aroma puternică. Pune totul într-o sticlă mare cu apă și lasă la infuzat pentru cel puțin o oră sau, cel mai bine, peste noapte. Dacă vrei, poți adăuga și cuburi de gheață în pahar, atunci când bei.
2. Zmeură, lămâie și busuioc
Zmeura este un ingredient delicios, un fel de bomboană pe care natura ne-a făcut-o cadou. Cu toate acestea, este primul fruct care se deteriorează dacă așteaptă prea mult să fie mâncat.
Dacă deja ai niște zmeură prin frigider, dar a devenit moale și nu știi în ce fel s-o folosești, pune-o într-o sticlă alături de o lămâie feliată și câteva frunze de busuioc. Dulceața fructelor se va îmbina perfect cu aroma busuiocului, iar lămâia va fi baza ideală care să le susțină pe amândouă.
3. Piersici, mure și cimbru
Poate că această combinație te face să fii puțin sceptic(ă), dar ai încredere în noi. Și în mile de chefi bucătari care combină cele aceste ingrediente în deserturi și nu numai.
Piersicile coapte rămase în frigider pot fi oricând făcute felii subțiri și adăugate într-o sticlă cu apă, alături de una sau două crenguțe de cimbru proaspăt și câteva mure. Fructele și ierburile aromatice se potrivesc de minune, așa că gustul final te va surprinde în cel mai plăcut mod!
4. Castravete, lime și rozmarin
Gustul ușor dulce al combinațiilor de mai sus nu este pe placul tuturor. Dacă preferi combinațiile de ingrediente mai fresh și mai răcoritoare, încearcă această apă infuzată. Poți salva cu succes un castravete care a început să se înmoaie.
Taie-I capetele și taie-l în fâșii lungi și subțiri cu ajutorul unui decojitor de cartofi. Este cea mai bună metodă pentru a-i accentua aroma proaspătă. Apoi, adaugă în apă felii subțiri de lime, chiar dacă fructul a început să se usuce. Coaja și pulpa își vor elibera gustul imediat.
Iar pentru un boost de savoare, dacă îți place rozmarinul, poți adăuga cu încredere o crenguță. Apa ta infuzată va avea un gust mai plin și mai complex.
5. Pepene, ardei iute și mentă
Dacă adori experimentele în bucătărie și nu te ferești niciodată de combinații creative de gusturi, această variantă de apă infuzată e pentru tine.
Când ai prea mult pepene și nu vrei să se strice, taie o felie groasă și apoi transformă partea roșie în cubulețe. Îndepărtează sâmburii și pune pepenele în apă, alături de frunze de mentă. Iar dacă vrei să adaugi puțină iuțeală, feliază un jalapeno sau un ardei iute și adaugă-l și pe el.
Joacă-te cu aceste combinații creative și îți garantăm că vei descoperi gusturi incredibile, în timp ce diminuezi risipa din bucătărie și salvezi fructele, legumele și ierburile din frigider.